Filter

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Perzische tapijten, handmatig geknoopt


Een Perzisch tapijt die handgeknoopt is doorgaans van goede kwaliteit. Dankzij de zorg die wordt besteedt aan het maken van het handgeknoopte Perzische tapijt bent u verzekerd van deze kwaliteit. Deze vloerkleden gaan dan ook zeer lang mee. Wilt u meer weten over een handgeknoopt Perzisch tapijt? Lees dan snel verder.

Handgeknoopt Perzisch tapijt herkennen

Wij krijgen vaak de vraag hoe iemand een handgeknoopt Perzisch tapijt kan herkennen. Kenners kunnen al snel het verschil zien tussen een Perzisch tapijt die handgeknoopt is en een machinaal gemaakte. Om u ook het verschil te laten herkennen kunt u naar verschillende factoren kijken. De eerste stap is om naar een sticker of label te zoeken. Doorgaans vindt u deze onder een van de hoeken van handgeknoopte Perzische tapijten. Op de sticker of het label worden certificaten bevestigd door de maker of verkoper. Bovendien kan er hier ook op staan waar en hoe het vloerkleed gemaakt is. Toch is het verstandig om nog verder te kijken op het Perzische tapijt die als handgeknoopt wordt verkocht.

De volgende factor is eigenlijk heel gemakkelijk te herkennen. Een handgeknoopt Perzisch tapijt heeft altijd een franje rand, omdat dit simpelweg nodig is. De slierten aan een of aan beide kanten van het kleed houden het opgeknoopte materiaal bij elkaar en vormen zo het gehele tapijt. Zodra een kleed geen franjes heeft, dan is de kans uitermate groot dat het om een machinaal gemaakt tapijt gaat. 

Niet alleen aan de korte kanten moet het opgeknoopte materiaal blijven zitten, dit moet ook aan de lange zijdes. Hier wordt vaak wol voor gebruikt. Bij een handgeknoopt Perzisch tapijt loopt de wol door tot in het tapijt. Dit creëert extra stevigheid. Voor een machinaal vloerkleed is dit eigenlijk niet nodig en zult u de stikrand zien van de gebruikte naaimachine. Een machinaal gemaakt tapijt heeft meestal geen aangezette randen en steekt de ondermat aan beide kanten iets uit.

Overige herkenningspunten van handgeknoopte Perzische tapijten

Naast bovenstaande punten zijn er nog twee factoren waarmee u handgeknoopte Perzische tapijten mee kunt herkennen. Zo is er de onderkant. Deze kan u het meeste vertellen of het tapijt met de hand of met een machine is gemaakt. Bij een handgeknoopt ziet u op de onderkant een soortgelijk patroon als aan de bovenkant en zijn de kleuren bijna net zo helder. Bij een machinaal tapijt is de onderkant een stuk doffer. De reden hiervoor is dat het tapijt op een ondermat geproduceerd wordt. Als laatste kunt u nog kijken naar de menselijke imperfectie. Bij handwerk is het onmogelijk om het helemaal perfect te doen. Bekijk zowel de boven- als onderkant en probeer kleine ‘foutjes’ te vinden in het Perzisch tapijt dat handgeknoopt is. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken naar losgeraakte en terug geknoopte katoen bolletjes of een ongelijke speling tussen de rijen. 

Handgeknoopt Perzisch tapijt kopen bij Interwonen

Een handgeknoopt Perzisch tapijt kopen doet u natuurlijk bij Interwonen. Bij ons in de winkel kunt u uw zojuist opgedane kennis in de praktijk toepassen en onze handgeknoopte Perzische tapijten vergelijken met de machinaal gemaakte. We zien u graag binnenkort in onze winkel of terug op onze website om een Perzisch tapijt die handgemaakt is te kopen.