Filter

Toont alle 17 resultaten

Kelims


Een kelim tapijt kopen? Bij Interwonen hebben we een ruim assortiment Perzisch tapijt kelims. De tapijten zijn verkrijgbaar in verschillende designs en afmetingen. Dit soort vloerkleden zijn een van de bekendste en meest populaire soorten oosterse tapijten. Kelims komen oorspronkelijk uit het hedendaagse Iran en Afghanistan en zijn vaak gemaakt door vrouwen met de hulp van weefgetouwen. Meer over het kelim tapijt leest u hieronder.
Kenmerken kelim tapijten
Kelim tapijten hebben verschillende kenmerkende eigenschappen. Zo wordt dit type tapijt gekenmerkt door zijn stevige en vlakke structuur. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het tapijt erg robuust is maar toch ook makkelijk te verzorgen. Authentieke kelim tapijten overleven diverse generaties doordat moeders hun dochters de kunst en technologie van het weven leren. De meeste tapijten zijn gemaakt van schapenwol of geitenhaar vanwege de warmte isolerende eigenschappen. 
Modern kelim tapijt
Een modern kelim tapijt is geïnspireerd door de traditionele motieven en versieringen die op de authentieke tapijten werden gebruikt. Bij de moderne variant wordt het ontwerp aangevuld met moderne elementen. Hierdoor is het tapijt een erg indrukwekkend deel van een ethno-look. Deze look is zeer populair en heeft dezelfde variatie in patronen en kleuren als de kelim tapijten. Dankzij de aardse tinten die gebruikt worden geven kelims een natuurlijk, rustgevende en harmonieuze sfeer. 

In vergelijking met een Perzisch tapijt zijn kelim tapijten relatief licht en eenvoudig op te bergen. 
Kelim tapijt kopen
Bij Interwonen hebben we een ruim assortiment en een kelim tapijt kopen doet u natuurlijk bij ons. Onze vloerkleden komen uit onder anderen Iran, Turkije, Moldavië, Afghanistan en Pakistan. Aan de kleuren, het formaat en de patronen is af te leiden in welk land de kelims zijn gemaakt. Wilt u een kelim tapijt kopen maar eerst nog even het kleed goed bekijken? Dat kan in onze winkel. Vervolgens kunt u er voor kiezen om een van de kelims direct mee te nemen of online te bestellen. In onze winkel informeren we u graag verder.