Filter

Toont alle 9 resultaten

Tapijten


Een echt (Perzisch) tapijt kopen? Dat doet u bij Interwonen! Wij hebben handgeknoopt en machinaal gemaakte Perzische tapijten. Onze tapijten worden zorgvuldig geselecteerd. Er wordt goed gekeken naar de kwaliteit en de staat van het vloerkleed. De meeste vloerkleden zijn uit voorraad leverbaar. Meer lezen over Perzische tapijten of direct een Perzisch tapijt kopen? Lees dan verder, bestel of kom langs!

De oorsprong van Perzische tapijten
Het Perzische Rijk was een groot en uitgestrekt rijk. Het huidige Iran lag middenin in het voormalig Perzië. De tapijtproductie bood in dit land de grootste werkgelegenheid. Dit komt omdat er vele verschillende beroepen aan te pas komen. Vanaf de wol van het schaap tot aan de verkopers van het Perzische tapijt. Er zijn hele bevolkingsgroepen die leven van de productie van de Perzische tapijt. Een Perzisch tapijt kopen kunt u het beste doen bij een handel die verstand heeft van dit type tapijten zoals Interwonen.

Handgeknoopt of machinaal gemaakt
Het maken van een Perzisch tapijt is een tijdrovende klus wanneer deze handgeknoopt wordt. De precieze productietijd is afhankelijk van meerdere factoren zoals het ontwerp, het aantal kettingdraden, de hoeveelheid knopen en inslagdraden. Bij het maken van de tapijten wordt er veel concentratie en nauwkeurigheid gevraagd. Dit zorgt ervoor dat er vaak maar twee uur per dag aan een de Perzische tapijten wordt gewerkt. Een handgeknoopt Perzisch tapijt kopen doet u natuurlijk bij Interwonen. Door te kiezen voor een handgeknoopt tapijt weet u zeker dat u een exemplaar heeft. Elk tapijt is namelijk anders.

Aan de onderkant van het tapijt kunt u zien of het handgeknoopt of machinaal gemaakt is. Wanneer u aan de onderkant het patroon van het vloerkleed terugziet, dan is deze met de hand gemaakt. Wanneer het vloerkleed machinaal gemaakt is, ziet u het patroon niet terug. Een voordeel van machinaal gemaakte tapijten is dat deze goedkoper zijn. Het nadeel is wel dat ze het charisma en de exclusiviteit van een handgeknoopt Perzisch tapijt missen.
Het gebruik van een Perzisch tapijt
Vroeger werd een Perzisch tapijt gebruikt om tempels, paleizen en kerken te versieren. Dankzij de vloerkleden werden de ruimtes warm en minder vochtig. De tapijten werden niet alleen gebruikt als vloerkleed. Bij prestigieuze gebouwen werden ze ook opgehangen aan hoge muren. Hedendaags kunt u Perzische tapijten veel terugzien in openbare gebouwen. Dankzij de hoge knoopdichtheid is het vloerkleed zeer duurzaam en kan het vele duizenden voetstappen per dag aan. Bovendien is een Perzisch tapijt al jarenlang een echte blikvanger in hedendaagse interieurs. Dankzij de kleuren zorgt een Perzisch tapijt kopen voor warmte in je interieur.

Perzisch tapijt kopen bij Interwonen
Een Perzisch tapijt kopen doet u bij Interwonen. Binnen ons assortiment hebben we authentieke handgeknoopte tapijten maar ook voor als u wat minder te besteden heeft hebben we opties. Zo hebben we ook verschillende machinaal gemaakte vloerkleden. Hierdoor kunnen wij voor ieder budget een Perzisch tapijt aanbieden.

Een Perzisch tapijt kopen maar eerst in het echt aanschouwen? Kom dan eens langs in onze winkel in Leiderdorp! We zien u graag binnenkort.