Filter

Resultaat 1–24 van de 78 resultaten wordt getoond

Verlichting


Goede verlichting is een van de belangrijkste en een van de eerste behoeften in huis. Er zijn verschillende soorten zoals industriële verlichting, wandlampen en vloerlampen. Verschillende soorten lampen moeten in de juiste verhouding tot elkaar staan. Door de juiste verhouding kunt u het beste resultaat behalen. Bij Interwonen vindt u alles, zoals een hanglamp, plafondlamp, tafellamp, vloerlamp en wandlamp.
Basisverlichting
Het eerste onderdeel van uw lichtplan en verlichting is natuurlijk de basisverlichting. Dit type is functioneel en vooral gericht op het verlichten van de gehele kamer. Onder de basisverlichting vallen plafondlampen, vloerlampen en hanglampen. Bij Interwonen hebben we diverse industriële verlichting die uitstekend past bij industriële en Scandinavische inrichtingen.
Functionele verlichting
Wanneer de basisverlichting op orde is, moet er naar de functionele verlichting worden gekeken. Dit type is gericht op het verlichten of accentueren van een specifieke plek of onderdeel van uw woning. Om deze reden is dit soort licht vaak wat feller dan de basisverlichting. Het geldt als een aanvulling op de basis. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de onderbouw verlichting in de keuken. Wanneer iets uitgelicht moet worden met licht dan spreken we over accentverlichting. Dit type verlichting wordt gebruikt om een schilderij of andere kunst uit te lichten.
Sfeerverlichting
Als laatste is er nog de sfeerverlichting. Met deze verlichting kunt u een rustgevende en fijne sfeer creëren. Het kan gebeuren dat het licht kruist met zowel de basisverlichting als functionele verlichting alleen is de sfeerverlichting doorgaans minder fel en heeft het een warme, gelige gloed. Bij sfeerverlichting kunt u denken aan tafellampen en wandlampen uit ons assortiment met industriële verlichting.
Iedere verlichting, voor iedere kamer
Het hart van het huis waar u sfeer wilt creëren, is natuurlijk de woonkamer. Door de juiste balans te vinden in de hierboven genoemde verlichting zorgt u hiervoor. Dankzij een dimmer kunt u eenvoudig de lichtsterkte instellen en daardoor sfeer of juist functioneel licht verzorgen. Een andere plek waar u ook sfeer wilt creëren is de slaapkamer. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld op uw nachtkastje sfeervolle, industriële verlichting te plaatsen. Dit geeft uw slaapkamer een stoerder uiterlijk waarmee u sfeer kunt maken.

Bij ons in de winkel in Leiderdorp kunt de sfeer van onze verlichting proeven en de lampen in het echt zien. We zien u graag binnenkort in ons warenhuis.